FAQ

Gaat Carbon 60 mij helpen bij mijn aandoening of het genezen? Wat zijn de voordelen voor mijn gezondheid?
Ofschoon de originele studie van de Universiteit van Parijs interessante resultaten liet zien ten aanzien van de drastisch toegenomen levensverwachting, is het goed je te realiseren dat Carbon 60 zich nog steeds in de researchfase bevindt. Met name waar het de effecten op de menselijke gezondheid betreft.
Het grootste deel van de onderzoeken worden gedaan door individuen die een brede scala van aandoeningen en gezondheidseffecten onderzoeken met het doel meer informatie te verkrijgen zodat het op termijn tot een grootschalige en gecontroleerde onderzoek zal kunnen leiden. Daarom stellen we uw feedback ook graag op prijs gedurende deze exploratieve fase, omdat alle data kunnen helpen het onderzoek te sturen naar waar het meest nuttig is.

Hoe kan ik de resultaten rapporteren?
In een poging der resultaten beschikbaar te maken voor wetenschappers zijn we begonnen met een formele database. U kunt ons helpen bij deze poging door informatie te geven uw ervaringen d.m.v. de vragenlijst in te vullen: Carbon 60 research database .  U kunt ook uw ervaringen delen door een email te sturen naar service@C60oliveoil.nl.

Hoeveel moet ik innemen?
Gebaseerd op de klanten feedback adviseren we een theelepel per dag (ongeveer 5 ml). Na inname kunt u een paar eetlepels Kefir of yoghurt innemen.
Als u een medische conditie heeft die u aan wilt pakken heeft kunt u overwegen de eerste maand een eetlepel (ongeveer 15 ml) per dag te nuttigen.  De dosering heeft in het algemeen natuurlijk wel invloed op het tijdsbeloop voordat u effecten gaat bemerken.

Hoe wordt de prijs bepaald?
Het is onze missie de beste, volledig verzadigde Carbon 60 Olijf olie te leveren, met een snelle levering voor een redelijke prijs. We gebruiken de hoogste research kwaliteit Carbon 60 en de beste organische virgin olijfolie. Het wordt verpakt in een zeer robuuste verpakking. Daarnaast houden we de kosten zo laag mogelijk om het product voor zoveel mogelijk mensen bereikbaar te maken. Het handhaven van deze standaarden is kostbaar maar we balanceren dit door efficient te opereren en kopen alles in bulk in. Dit stelt ons in staat de kosten zo laag mogelijk te houden en de besparingen door te geven aan onze klanten.
Er is ook aanvullende informatie over de bewezen kwaliteit en ons werkproces

Hoe vers is de olie?
Gebaseerd op het reguliere proces wordt de gemiddelde fles binnen 3 dagen na het afronden van het mengproces van 2 weken verzonden. Hier komen dan nog een aantal degen bij voor het internationaal transport en de douane.

Hoe lang blijft het vers.
Wanneer het in een koele en donkere plek wordt bewaard heeft een ongeopende fles een houdbaarheid van meer dan twee jaar. Het advies is de olie na opening binnen 30-60 dagen te gebruiken voor de beste kwaliteit. Door de eigenschappen van Carbon 60 kan de olijfolie eigenlijk niet geoxideerd raken.

Hoe moet ik het bewaren?
Het advies is het om de fles koel en donker te bewaren. Niet in een koelkast of vriezer. Ofschoon koeling of bevriezing onschadelijk is ontstaat er door de koude een soort gelei blob. Door het weer op een normale temperatuur te brengen zal het weer zijn normale consistentie krijgen.

Welk bereidingsproces wordt er gebruikt?
Voor deze olie wordt het originele proces gevolgd zoals dat werd gebruikt voor de originele Parijse Carbon 60 studie (ook wel bekend als het Baati proces). Voor elke liter organische olijfolie wordt er 5 gram research kwaliteit Carbon 60 gebruikt met een zuiverheid van 99,95%. Dit wordt gedroogd in een vacuum oven zodat er absoluut geen oplossingsmiddel meer aanwezig is. Vervolgens wordt de Carbon 60 gedurende twee weken in complete donkerte gemengd met de olijfolie. Daarna wordt het gecentrifugeerd en door een steriel-filter met een filter van 0,22 micron gefilterd. Het hele proces wordt gecontroleerd voor temperatuur en licht blootstelling om de versheid en integriteit van het product te kunnen garanderen. Meer informatie vindt u op de Proces pagina.

Wat is het verschil tussen research kwaliteit en industriële Carbon 60?
Er wordt gebruik gemaakt van ultra-pure, oplossingsmiddel-vrije Carbon 60. Dit staat bekend als research kwaliteit. Oplossingsmiddelen zoals onder andere Tolueen worden gebruikt in het productieproces. Voor de research kwaliteit worden de oplossingsmiddelen echter geheel verwijderd, onder andere door het in vacuum te drogen in een oven, zodat het niet meer te detecteren valt. Industriële kwaliteit Carbon 60 wordt in veel bedrijven gebruikt omdat het goedkoper is. Deze bevat echter nog tolueen and andere oplosmiddelen evenals potentieel gevaarlijk niveaus van andere nanopartikels en dit is niet geschikt voor menselijke consumptie.

Waarom is de olie van sommige andere bedrijven zwart?
Er zijn ook bedrijven op de markt die winst plaatsen boven integriteit en de gezondheid van hun klanten door de hoeken af te snijden. Dit kan het gebruik zijn van inferieure, industriële Carbon 60, of het gewoon toevoegen van 0,8 of 0,9 gram Carbon 60 per liter olie en verklaren dat het allemaal opgelost is. Dat is echter onmogelijk vanwege de verzadigingscurven. Sommige bedrijven slaan het filtratieproces over of maken gebruik van mengprocessen. In de meest verontrustende gevallen wordt de olie verwarmd om op die manier de Carbon 60 sneller op te lossen wat de polyfenolen in de olie vernietigt.
Een simpele methode is de kleur van de olie. Verse, goede kwaliteit Carbon 60 olijfolie heeft een aantrekkelijke paarse kleur die varieert van roze-paars tot lavendel wanneer een kleine hoeveelheid wordt bekeken in een glas. De kleur verandert halverwege het mengproces. Een bewijs van volledige verzadiging, saturatie vereist laboratorium testen.

Waarom olijfolie in plaats van kokosolie of andere oliën?
Wij maken gebruik van olijfolie omdat dit de olie is die werd gebruikt in de originele studie van de Universiteit van Parijs en als zodanig is het de enige olie die wetenschappelijk geëvalueerd is als drager voor het bestuderen van de effecten van Carbon 60. Daarbij bevat olijfolie hoge spiegels van antioxidanten, veel hoger dan bij kokosolie, en draagt zijn eigen, bewezen gezondheidsvoordelen bij aan de oplossing. Wij aarzelen deze aan te bieden aan onze klanten zonder bewijs van de werkzaamheid.

Hoe smaakt pure Carbon 60? Hoe smaakt Carbon 60 olive oil?
Pure Carbon 60 smaakt ongeveer als koolstof. Het heeft een mild peperachtige nasmaak die enige tijd blijft hangen.
Omdat de olie volledig verzadigd is en in combinatie met de reeds peperige smaak van de hoge kwaliteit van de virgin olijfolie kan het voor sommige mensen met meer gevoelige smaakpapillen wel een beetje intens zijn. Om deze reden kiezen sommige mensen er voor om de olie te nuttigen door een stukje brood in de olie te dompelen of het over een salade te gieten.

Wat als ik een bestelling wil annuleren of vraag om een terugbetaling?
Als je om wat voor reden dan ook de bestelling wil wijzigen of annuleren of om een teruggave verzoekt zijn we altijd bereid je te helpen. Neem contact met ons op door ons te mailen op service@c60oliveoil.nl. Onze openingstijden zijn van 10:00-16:00 uur, maandag tot en met vrijdag.
Omdat wij de bestellingen zeer snel verwerken is het advies zo snel als mogelijk is contact met ons op te nemen zodat we kunnen ingrijpen voor de bestelling is verzonden.

HEEFT U EEN VRAAG?

Stuur ons een e-mail aan service@c60oliveoil en we zullen met u in contact treden. Wij zijn bereikbaar van 10:00 – 16:00 uur.