Ons proces

Vanaf de oprichting in April 2012 is zeer nauwgezet de originele Baati / Parijs methode gevolgd voor de bereiding van Carbon 60 olive oil. Ons doel is om onderzoekers dezelfde oplossing te leveren die gebruikt werd om de bijzondere resultaten te bereiken van deze baanbrekende studie.
We beginnen met top kwaliteit ingrediënten: onderzoeksgrade Carbon 60 van de meest gerespecteerde bron in de industrie, SES Research. Dat begint bij 99.95+ % zuiverheid en de C60 wordt vervolgens vacuümoven gedroogd om volledig oplosmiddelvrij te zijn.
Wij gebruiken het merk Kirkland, biologische extra vierge olijfolie. Na een uitgebreide studie naar de kwaliteit van olijfolie, vonden we dat kleine batches extra virgin olive oil berucht inconsistent zijn en dat het merk Kirkland de beste olijfolie is met de meest consistente kwaliteit.

Om de maximale verzadiging van Carbon 60 in olijfolie te verkrijgen van 0,8 gram/liter mengen wij 5 gram Carbon 60 per liter extra vierge olijfolie zoals dat beschreven wordt in het Baati proces. Deze verhouding is meer dan 6 keer de hoeveelheid Carbon 60 die opgelost kan worden. Omdat er maar heel weinig Carbon 60 zal oplossen in het mengproces van 2 weken is dit absoluut noodzakelijk.

We mengen deze combinatie gedurende 2 weken met speciale apparatuur dat er voor zorgt dat er een suspensie ontstaat van Carbon 60 deeltjes. Dit vindt plaats in complete duisternis in een temperatuur gecontroleerde omgeving om te voorkomen dat Carbon 60 achteruit gaat door licht of hitte. In de loop van dit proces zal de oplossing diep paars gaan kleuren en het zal geleidelijk volledig gesatureerd raken.
Na afronding van dit proces wordt de olie gecentrifugeerd met 5000 G gedurende een uur om de niet opgeloste Carbon 60 te verwijderen. Daarna wordt de vloeistof door een gefilter geleid van 0,22 micron.

Daarna wordt de olie gebotteld in donkere glazen flessen, verzegeld en verpakt voor transport naar u toe. De verpakking is zeer robuust om breuk te vermijden. De fles gaat in een stevige palstic zak en dan in een kartonnen doos.

Dit niveau van kwaliteit kost tijd en geld. Er zijn bedrijven die winst belangrijker vinden dan integriteit en de gezondheid van hun klanten. Dit kan zijn door industriële graad Carbon 60 te gebruiken welke gevaarlijke contamineringen bevat, een proces te gebruiken waarbij de Carbon 60 onvoldoende opgelost wordt, het overslaan van het filtratie proces, het verwarmen van de olijfolie om zo de Carbon 60 sneller te doen oplossen wat de olie doet beschadigen.
Een eenvoudinge indicatie is de fraaie paarse kleur die varieert van roze-paars tot lavendel wanneer een kleine hoeveelheid wordt bekeken in een glas.

Wij zijn het enige bedrijf waarbij door een onafhankelijk partij is aangetoond dat de Carbon 60 Olive oil volledig verzadigd is met een concentratie van 0,8 mg/ml. Bewezen kwaliteit

HEEFT U EEN VRAAG?

Stuur ons een e-mail aan service@c60oliveoil.nl en we zullen met u in contact treden. Wij zijn bereikbaar van 10:00 – 16:00 uur.